Your chance to change the world

Ericsson Programozó Bajnokság

YOUR CHANCE TO CHANGE THE WORLD

Szeretnéd megmérettetni programozói tudásodat?
Jól megy a Java, a Python, a C++ vagy a C nyelvek egyike?
Szeretnéd Te is formálni a jövő technológiáját?

Ha igen, akkor itt a helyed!

Az Ericsson Programozó Bajnokság országos szakmai verseny középiskolásoknak, hallgatóknak és tapasztalt programozóknak (szenior).

Miért érdemes részt venni?

Izgalmas szakmai kihívás, új tapasztalat egy tekintélyes céggel együttműködésben és értékes díjak várnak. Ha bejutsz a döntőbe, azzal egyúttal teljesíted az Ericsson K+F Központ szakmai felvételi tesztjét és egy lépéssel közelebb kerülsz az Ericssonos karrierhez!

Mi a feladat?

A verseny három online fordulóból áll.

Az első fordulóban kódotokkal - az általatok választott programnyelv (C, C++, Java vagy Python) segítségével szimulálnotok kell, hogyan tudtok minél több embert elérni 5G adótornyok telepítésével egy adott virtuális területet. Mindenki, aki sikeres szimulációt hajt végre, és az elért eredménye egy meghatározott küszöb felett van, továbbjut a második fordulóba.

A második fordulóban már a kódotoknak nem csak hatékonyan kell lefednie a népességet 5G tornyokkal, hanem a versenytársak is megjelennek. Számítani fog a lefedettség mértéke, a gyorsaságotok, és a versenytársakhoz való alkalmazkodásotok.

A legjobb 12 csapat jut tovább a döntőbe (9 diák + 3 szenior csapat), ahol a feladatotok közösen lefedni a területeket 5G adótornyokkal.

Díjazás

A fődíj fejenként egy PlayStation 5 Digital Edition.

A második helyezett csapat versenyzői egy-egy TESORO Zone X gamer széket nyernek, a harmadik helyen végzett játékosok pedig egy-egy Sennheiser HD 450 BT aktív zajszűrős Bluetooth fejhallgatóval lesznek gazdagabbak.

Minden döntős oklevelet kap.

Részvételi feltételek

A versenyre középiskolások, egyetemi/főiskolai hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését várjuk 3 fős csapatokban.

A versenyben az Ericssonnak bármilyen foglalkoztatási formában munkát végző emberek nem vehetnek részt.