Your chance to change the world
Próbáld ki minijátékunkat!

Ericsson Programozó Bajnokság

YOUR CHANCE TO CHANGE THE WORLD

Szeretnéd megmérettetni programozói tudásodat?
Jól megy a Java, a Python, a C++ vagy a C nyelvek egyike?
Szeretnéd Te is formálni a jövő technológiáját?

Ha igen, akkor itt a helyed!

Az Ericsson Programozó Bajnokság országos szakmai verseny középiskolásoknak, hallgatóknak és tapasztalt programozóknak (szenior).

Miért érdemes részt venni?

Izgalmas szakmai kihívás, új tapasztalat egy tekintélyes céggel együttműködésben és értékes díjak várnak. Ha bejutsz a döntőbe, azzal egyúttal teljesíted az Ericsson K+F Központ szakmai felvételi tesztjét és egy lépéssel közelebb kerülsz az Ericssonos karrierhez!

Mi a feladat?

A verseny három fordulós, amelyből az első két forduló online zajlik.

Az első fordulóban kódotokkal irányíthatjátok a routerek állapotát a szerverteremben, hogy a Ti adatcsomagjaitokat részesítse előnyben, és ezáltal az összes adatszeletet eljuttassa a célállomásra. Ha sikerül a teljes üzenetet továbbítanotok, bent is vagytok a második körben.

második fordulóban azonban már nem lesz könnyű dolgotok, hiszen nem csak a Ti algoritmusotok fogja a routereket állítgatni. Itt a gyorsaság fog igazán számítani, hisz az adja a pontokat a végső rangsorhoz. 

A legjobb 12 csapat jut tovább az országos döntőbe (10 diák + 2 szenior csapat), mely Budapesten, az Ericsson irodaházában kerül megrendezésre, ahol az eddig írt algoritmusok összecsapnak egymással.

Díjazás

A fődíj Ericsson Studio látogatás stockholmi hétvégével, két csapattársaddal megnézhetitek a jővő technológiáit!

A második helyezett csapat versenyzői egy-egy JBL E65BTNCBLK fekete fejhallgatót nyernek, a harmadik helyen végzett játékosok Samsung Powerbank – ezüst vezeték nélküli töltővel lesznek gazdagabbak.

Minden döntős oklevelet kap.

Részvételi feltételek

A versenyre középiskolások, egyetemi/főiskolai hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését várjuk 3 fős csapatokban.

A versenyben az Ericsson munkatársai nem vehetnek részt.