2016 - élménybeszámoló

Hajókáztunk Stockholm szigetei között; megnéztük a városházát, ahol a Nobel-díj átadó-ünnepségét rendezik; voltunk a Vasa Múzeumban, ahol egy 1600-as években elsüllyedt hajó van teljes egészében kiállítva; sétáltunk a Skansenben illetve a régi belvárosban, a Gamla Stanban, ahol többek között a királyi palota (a Stockholmi palota) található.

A hétvége csúcspontja persze az Ericsson Studio látogatás volt, ahol elég menő dolgokat láttunk: az érző és tweetelni képes fát; az élő, sőt "jövőbelátó" közlekedési adatokat; a gigabites adatátvitelre képes telefonokat, no meg persze a múlt ereklyéit, pl. az első mobiltelefont.

Külön megtiszteltetés volt, hogy nekünk is kiemelt figyelemben volt részünk, akárcsak pl. az előttünk vendégként fogadott iraki kormánytisztviselőnek.

És szerencsére az időjárás is kellemes volt, végig 20 fok körüli hőmérsékletben, a szombat reggeli kis esőt leszámítva végig napsütésben volt részünk."

A győztes csapat tagjai: Balogh Adrienn, Szabó Dániel és Varga László

Na, ilyen volt Stockholmban.. A 2017-es Ericsson Programozó Bajnokság győztes csapata megjárta Svédországot és íme az é...

Na, ilyen volt Stockholmban.. A 2017-es Ericsson Programozó Bajnokság győztes csapata megjárta Svédországot és íme az é...

Posted by Ericsson Magyarország on Tuesday, 18 July 2017

Bejelentkezés

A jelenleg közel 2000 főt foglalkoztató Ericsson Magyarország tevékenysége 2 pilléren nyugszik. A hazai cég az ország egyik legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalat az országban.

Tevékenységében példaértékű az oktatás–alapkutatás–alkalmazott kutatás–termékfejlesztés láncolata. A K+F tevékenységen felül az Ericsson Magyarország a Magyar Telekom stratégiai partnere, mobilhálózatának fő szállítója.

Az üzleti területhez tartozó régiós mérnöki szolgáltató központban magasan képzett mérnökök a világ számos országában vesznek részt távközlő rendszerek kiszolgálásában, projektek megvalósításában, különböző rendszerek integrációjában és támogatásában. Továbbá a vállalat menedzselt szolgáltatásokat nyújtó központja helyszíni és telephelyi karbantartó tevékenységet lát el hazai szolgáltatók részére.